09 juni 2016 Norbert van Schie

De groenste van de wereld

Tijdens drupa 2016, dé beurs voor de grafische wereld, ontving Drukkerij De Bij een wereldwijde award voor duurzaamheid. Kodak reikte de Sonora Plate Green Leaf Award uit voor al onze initiatieven om het milieu met ons werk minimaal te belasten. De award is een bekroning voor onze groene inspanningen van de afgelopen jaren.

Kodak vindt De Bij een voorbeeld voor de industrie. Terwijl we eigenlijk alleen nog langer van de wereld ons heen willen genieten. Daar komt bij dat we met onze groene keuzes ook geld besparen. Bovendien merken we dat onze klanten steeds vaker duurzame oplossingen willen. Om onze milieu-impact zo klein mogelijk te houden, werken we energiezuinig en kiezen voor duurzame energie. Verder recyclen we materialen en gebruiken we FSC® gecertificeerd papier. Ook in het drukproces zelf kiezen we voor bio-inkt en minimaal gebruik van chemicaliën. Het is mooi dat we met onze ideeën en initiatieven, die voor ons inmiddels de normaalste zaak van de wereld zijn, andere drukkerijen uit de gehele wereld kunnen inspireren.

De award bestaat uit een prijs van 5.000 euro voor de stichting Suus & Abel Sustainable. De Bij steunt dit initiatief dat kinderen bewust maakt van hun eigen duurzame toekomst met interactieve belevingslessen en workshops over energie, kleding, voedsel, afval en klimaat.

Lees hier het persbericht van Kodak.
Lees hier meer over Suus & Abel Sustainable