Opvallen in een digitale wereld

Door de snelle opkomst van digitale technologie lijkt papier langzaam naar de achtergrond verdreven. Tenminste dat is het idee dat bij veel mensen leeft. Maar niets is minder waar. De kern is dat bedrijven nog steeds op zoek zijn naar unieke en expressieve manieren om hun boodschap naar buiten te brengen. In een vluchtige, digitale wereld strijdt u continu om de aandacht van verschillende doelgroepen. Daarbij is en blijft papier een doelgerichte drager van uw boodschap. Aangetoond is dat papier de gebruiker een zintuiglijke ervaring en interactie biedt die voor een niet tastbaar medium nauwelijks is te evenaren. En net als online zijn de mogelijkheden met papier oneindig.
 
Het juiste papier helpt u om communicatie op maat en onderscheidend te presenteren.
Bij drukkerij de Bij houden we van papier en in het bijzonder van speciale papiersoorten. En die liefde en kennis delen we graag om uw communicatiedoelen dichterbij te brengen. We geven tips en zoeken met veel plezier de juiste papiersoort om uw ideeën te versterken.

Enkele voorbeelden van papiersoorten

Dit is een kleine greep van papier voorbeelden. In onze inspiratiekamer kunt u ook de andere papiersoorten bewonderen.

Papier is niet duurzaam?

Wie weinig met papier te maken heeft, denkt al snel dat papieren producten slecht voor het milieu zijn. “Daar gaat weer een boom”, wordt er dan gezegd. Dat is echter een misvatting. Houtvezels zijn de hernieuwbare grondstof van papier. Het klopt dat daarvoor bomen nodig zijn. Maar op initiatief van de papierindustrie is het Europese bosoppervlak sinds 1959 gegroeid met 30%. Voor elke omgehakte boom wordt momenteel minimaal één nieuwe gepland. Wist u dat maar 13% van de boskap wordt gebruikt voor de Europese papierindustrie, 50% wordt gebruikt voor energie en verwarming en 28% voor de bouw. Daarnaast bestaat het papier en karton dat we in Nederland produceren voor 84% uit oud papier. Bovendien kan papier vijf tot zeven keer gerecycled worden. Daarmee is de papierindustrie koploper in de biobased economy.

Bekijk ook deze pagina over gerecycled papier, de verschillende soorten en keurmerken. 

Wist u dat:

De milieubelasting van papier minimaal is: Check deze video.
Meer weten over papier versus digitaal? Check de site: Papierenkarton.nl
De brochure Mythen en Feiten wil een aantal feiten vertellen om vooroordelen weg te nemen. De focus ligt op de onderwerpen recycling, bos en hout. De uitgave is gemaakt door Papierenkarton.nl.